Nakládané lilky s jogurtem

26. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

V hmoždíři spolu rozetřete petržel a česnek, případně k tomu využijte robot.

Potřebné suroviny:

5 stroužků česneku

hrst hladkolisté petržele, jemně nasekané

500 g lilků, pokrájených na plátky

3/4 lžičky soli

2 lžičky koření ras el hanout + trocha na posypání

3 lžíce citronové šťávy

2 lžíce arganového či extra panenského olivového oleje

drcené chilli papričky na posypání

chlebové placky a hustý bílý jogurt k podávání (asi 150 g)

 

Postup přípravy:

V hmoždíři spolu rozetřete petržel a česnek, případně k tomu využijte robot. Ve směsi pak promíchejte plátky lilků spolu se solí, kořením ras el hanout a citronovou štávou. V těžké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a plátky lilků na něm osmažte dozlatova. Poprašte ještě kořením ras el hanout, drcenými chilli papričkami a podávejte s jogurtem a chlebovými plackami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme