Vyhledávání
Nakládané lilky s jogurtem
V hmoždíři spolu rozetřete petržel a česnek, případně k tomu využijte robot.
Potřebné suroviny:
5 stroužků česneku
hrst hladkolisté petržele, jemně nasekané
500 g lilků, pokrájených na plátky
3/4 lžičky soli
2 lžičky koření ras el hanout + trocha na posypání
3 lžíce citronové šťávy
2 lžíce arganového či extra panenského olivového oleje
drcené chilli papričky na posypání
chlebové placky a hustý bílý jogurt k podávání (asi 150 g)
Postup přípravy:
V hmoždíři spolu rozetřete petržel a česnek, případně k tomu využijte robot. Ve směsi pak promíchejte plátky lilků spolu se solí, kořením ras el hanout a citronovou štávou. V těžké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a plátky lilků na něm osmažte dozlatova. Poprašte ještě kořením ras el hanout, drcenými chilli papričkami a podávejte s jogurtem a chlebovými plackami.