Vyhledávání
Nakládaný romadur a pivní pomazánka
Jirka Babica s holkama pro vás připravují vonící mňamku...
NAKLÁDANÝ ROMADUR 26.10.13
3 romadury
2 str. česneku
1 červená cibule
1 chilli paprička
1 lžička mletého kmínu
1 lžíce mleté papriky
hrnek slunečnicového oleje
Kmín smícháme s paprikou. Romadur nakrájíme na 1 cm kousky a obalíme ve směsi kmínu a papriky a dáme do uzaviratelné sklenice.
Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme na jemno a přidáme do sklenice. Zalijeme slunečnicovým olejem. Sklenici uzavřeme a necháme alespon 3 dny odležet, ale nejlépe 14 dní.
PIVNÍ POMAZÁNKA
2 romadury
2 vařená vejce
1 lžíce hořčice
1 cibule
čerstvý mletý pepř
1 lžíce másla
2 dcl piva
křupavé toasty na sucho
Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Romadur vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidáme máslo, které musí mít pokojovou teplotu, lžíci hořčice a na jemno nakrájenou cibulku.
Vše promícháme. Opatrně lijeme pivo a mícháme. Piva dáme tolik, aby pomazánka nebyla řídká . Nakonec vmícháme najemno nakrájené vařené vejce.
Potřeme na sucho dělané křupavé toaty a opepříme čersvým pepřem z mlýnku.