Nakládaný romadur a pivní pomazánka

26. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Jirka Babica s holkama pro vás připravují vonící mňamku...

NAKLÁDANÝ ROMADUR 26.10.13

 

3 romadury

2 str. česneku

1 červená  cibule

1 chilli paprička

1 lžička mletého kmínu

1 lžíce mleté papriky

hrnek slunečnicového oleje

Kmín smícháme s paprikou. Romadur nakrájíme na 1 cm kousky a obalíme ve směsi kmínu a papriky a dáme do uzaviratelné sklenice.

Cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme na jemno a přidáme do sklenice. Zalijeme slunečnicovým olejem. Sklenici uzavřeme a necháme alespon 3 dny odležet, ale nejlépe 14 dní.

PIVNÍ POMAZÁNKA

 

2 romadury

2 vařená vejce

1 lžíce hořčice

1 cibule

čerstvý mletý pepř

1 lžíce másla

2 dcl piva

křupavé toasty na sucho

Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Romadur vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme. Přidáme máslo, které musí mít pokojovou teplotu, lžíci hořčice a na jemno nakrájenou cibulku.

Vše promícháme. Opatrně lijeme pivo a mícháme. Piva dáme tolik, aby pomazánka nebyla řídká . Nakonec vmícháme najemno nakrájené vařené vejce.

Potřeme na sucho dělané křupavé toaty a opepříme čersvým pepřem z mlýnku.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme