Nasi Goreng (indonéský rýžový pokrm)

26. března 2011·Jídlo a pití·Redakce

Na přípravu použijeme nejlépe pánev wok, rozehřejeme rostlinný a sezamový olej, orestujeme kuřecí maso a krevety.

Potřebné suroviny:

■ 3 lžíce rostlinného oleje
■ 120g krevet, pokrájených a očištěných
■ 500g podušené rýže
■ 4 stroužky česneku, nasekané
■ 1 lžíce koření sambal oelek
■ 4 lžíce sójové omáčky (světlé i tmavé)
■ jarní cibulka, pokrájená

■ 300g kuřecích prsíček, drobně pokrájených
■ 4 vejce
■ jarní cibulka, sezamový plej

 

Postup přípravy:

Na přípravu použijeme nejlépe pánev wok, rozehřejeme rostlinný a sezamový olej, orestujeme kuřecí maso a krevety, přidáme česnek sambal oelek, krátce restujeme. Jako další přidáme rýži, vše zamícháme, dochutíme sojovou omáčkou a podáváme.

Jako doplněk použijeme smažené vajíčko, jarní cibulku a kuřecí satay (špízy) s omáčkou z burských oříšků.

 

Poslechněte si celý pořad na téma "Rýže".

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme