Nerostou? Tak si pro houby skočte do obchodu!

17. června 2016·Jídlo a pití·Redakce

Pokud máte chuť na houby, a v lese jste zatím nezakopli ani o muchomůrku, nevadí. V české kuchyni mají šanci i houby z obchodu.

Vyzkoušejte o víkendu kouzlit s houbami, které jsou lahodné a nezruinují vám peněženku. 

Hlíva

Patří mezi houby dřevokazné, ale nikdy nenapadá zdravý strom. Nejčastěji roste na pařezech, ale dá se pěstovat i ve sklepě. Nejrychleji ji pořídíte v obchodě. 

Hlíva je skvělá jako náhrada masa, dá se z ní připravit i guláš, ragú nebo báječná alternativa dršťkové polévky. 

Portobello

Pod italským názvem se skrývá obyčejný žampion. Jen má větší klobouk.

Hodí se k plnění různými náplněmi, zkuste třeba nivu a šunku na kostičky. Zapečené v troubě je to prostě geniální. Výborně chutná opečný na grilu. 

Shitake

Pochází z jihovýchodní Asie, používá se hodně v japonské i čínské kuchyni. Má lahodnou chuťa silné aroma. 

Přidejte ji do asijské polévky, masových směsí nebo zkuste vykouzlit sushi. 

Houby rostou! Budou hlavně na Příbramsku a v jižních Čechách

Už brzo porostou houby. Než vyrazíte, přečtěte si následující tipy!

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme