Vyhledávání
Nerostou? Tak si pro houby skočte do obchodu!
Pokud máte chuť na houby, a v lese jste zatím nezakopli ani o muchomůrku, nevadí. V české kuchyni mají šanci i houby z obchodu.
Vyzkoušejte o víkendu kouzlit s houbami, které jsou lahodné a nezruinují vám peněženku.
Hlíva
Patří mezi houby dřevokazné, ale nikdy nenapadá zdravý strom. Nejčastěji roste na pařezech, ale dá se pěstovat i ve sklepě. Nejrychleji ji pořídíte v obchodě.
Hlíva je skvělá jako náhrada masa, dá se z ní připravit i guláš, ragú nebo báječná alternativa dršťkové polévky.
Portobello
Pod italským názvem se skrývá obyčejný žampion. Jen má větší klobouk.
Hodí se k plnění různými náplněmi, zkuste třeba nivu a šunku na kostičky. Zapečené v troubě je to prostě geniální. Výborně chutná opečný na grilu.
Shitake
Pochází z jihovýchodní Asie, používá se hodně v japonské i čínské kuchyni. Má lahodnou chuťa silné aroma.
Přidejte ji do asijské polévky, masových směsí nebo zkuste vykouzlit sushi.
Houby rostou! Budou hlavně na Příbramsku a v jižních Čechách
Už brzo porostou houby. Než vyrazíte, přečtěte si následující tipy!