Vyhledávání
Zavřít
Nové brambory s Jihočeským syrečkem
Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety
Ingredience pro 4 osoby:
1 kg drobných nových brambor ve slupce
2 – 3 Jihočeské syrečky
0,3 l světlého piva
koření gyros, černý pepř, sladká paprika, sůl
trochu Jihočeského másla nebo smetany
sádlo na vymazání pekáče
Jak na to?
Dobře omyté brambory smícháme ve vymazaném pekáči s kořením a na kostičky pokrájeným syrečkem, přidáme trochu másla nebo smetany a zalijeme pivem. Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia, dokud brambory nezměknou. Pak okryté dopečeme, než dobrota chytne tu správnou barvu.
Co k tomu?
Vychlazené pivo, vychlazené Jihočeské podmáslí nebo vychlazený zákys jsou určitě správnou volbou.