Nové brambory s Jihočeským syrečkem

24. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety

Ingredience pro 4 osoby:

1 kg drobných nových brambor ve slupce

2 – 3 Jihočeské syrečky

0,3 l světlého piva

koření gyros, černý pepř, sladká paprika, sůl

trochu Jihočeského másla nebo smetany

sádlo na vymazání pekáče

Jak na to?

Dobře omyté brambory smícháme ve vymazaném pekáči s kořením a na kostičky pokrájeným syrečkem, přidáme trochu másla nebo smetany a zalijeme pivem. Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia, dokud brambory nezměknou. Pak okryté dopečeme, než dobrota chytne tu správnou barvu.

 

Co k tomu?

Vychlazené pivo, vychlazené Jihočeské podmáslí nebo vychlazený zákys jsou určitě správnou volbou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme