Vyhledávání
Zavřít
Opékaná ryba se salsou z manga a bazalky
Rybu osolte, poprašte kořením a zakapejte worcesterskou omáčkou, poprašte moukou a prudčeji opečte na másle.
Potřebné suroviny:
6 až 8 filetů z bělomasé ryby
sůl
chilli koření
worcesterská omáčka
hladká mouka
máslo na opékání
Na salsu:
extra panenský olivový olej
čerstvá bazalka
šťáva z 1 citronu
1 mango, pokrájené
6 stroužků česneku, nasekaných
hrst zelené jarní cibulky, nasekané
hrst petrželky, nasekané
Postup přípravy:
Rybu osolte, poprašte kořením a zakapejte worcesterskou omáčkou, poprašte moukou a prudčeji opečte na másle. Na omáčku – salsu spolu v kastrůlku svařte olej s bazalkou, citronovou šťávou a mangem, vmíchejte česnek. Podávejte k rybě posypané jemně sekanými bylinkami, případně jarní cibulkou