Opékaná ryba se salsou z manga a bazalky

Rybu osolte, poprašte kořením a zakapejte worcesterskou omáčkou, poprašte moukou a prudčeji opečte na másle.

Potřebné suroviny:

6 až 8 filetů z bělomasé ryby

sůl

chilli koření

worcesterská omáčka

hladká mouka

máslo na opékání

Na salsu:

extra panenský olivový olej

čerstvá bazalka

šťáva z 1 citronu

1 mango, pokrájené

6 stroužků česneku, nasekaných

hrst zelené jarní cibulky, nasekané

hrst petrželky, nasekané

 

Postup přípravy:

Rybu osolte, poprašte kořením a zakapejte worcesterskou omáčkou, poprašte moukou a prudčeji opečte na másle. Na omáčku – salsu spolu v kastrůlku svařte olej s bazalkou, citronovou šťávou a mangem, vmíchejte česnek. Podávejte k rybě posypané jemně sekanými bylinkami, případně jarní cibulkou