Orientální kuřecí salát

16. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu.

Potřebné suroviny:

  • snítka čerstvého koriandru, nejlépe s kořínkem
  • 6 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce mořské soli
  • 2 kuřecí prsíčka, nejlépe v biokvalitě
  • 100 g pšeničných nudlí
  • 120 g cukrového hrášku, spařeného v horké vodě a nakrájeného na tenké proužky
  • 1 svazek zeleného chřestu, spařeného v horké vodě a podélně rozpůleného
  • 1 tenká salátová okurka, nakrájená na sirky
  • 2 šalotky, nakrájené na šikmé plátky
  • po hrsti listů koriandru a máty
  • drcené arašídy a skrojky limetky k podávání

NA ZÁLIVKU PROŠLEHEJTE:

  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku, nadrcený
  • 1 velkou červenou chilli papričku, nakrájenou na tenké proužky
  • 4 lžíce arašídového oleje

 

Postup přípravy:

Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu.

Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte plamen. Nechte kuře takzvaně táhnout 2 hodiny v horkém vývaru. Pak nechte
vychladnout a maso natrhejte na vlákna.

Nudle vložte na 3 minuty do vroucí vody, aby zvláčněly. Sceďte a propláchněte, v míse promíchejte s kuřetem, zeleninou a bylinkami.

Zalijte polovinou zálivky, rozdělte na porce a zakápněte zbylou zálivkou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme