Vyhledávání
Zavřít
Orientální kuřecí salát
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu.
Potřebné suroviny:
- snítka čerstvého koriandru, nejlépe s kořínkem
- 6 kuliček černého pepře
- 1 lžíce mořské soli
- 2 kuřecí prsíčka, nejlépe v biokvalitě
- 100 g pšeničných nudlí
- 120 g cukrového hrášku, spařeného v horké vodě a nakrájeného na tenké proužky
- 1 svazek zeleného chřestu, spařeného v horké vodě a podélně rozpůleného
- 1 tenká salátová okurka, nakrájená na sirky
- 2 šalotky, nakrájené na šikmé plátky
- po hrsti listů koriandru a máty
- drcené arašídy a skrojky limetky k podávání
NA ZÁLIVKU PROŠLEHEJTE:
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 2 lžičky cukru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 2 lžičky sezamového oleje
- 1 stroužek česneku, nadrcený
- 1 velkou červenou chilli papričku, nakrájenou na tenké proužky
- 4 lžíce arašídového oleje
Postup přípravy:
Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu.
Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte plamen. Nechte kuře takzvaně táhnout 2 hodiny v horkém vývaru. Pak nechte
vychladnout a maso natrhejte na vlákna.
Nudle vložte na 3 minuty do vroucí vody, aby zvláčněly. Sceďte a propláchněte, v míse promíchejte s kuřetem, zeleninou a bylinkami.
Zalijte polovinou zálivky, rozdělte na porce a zakápněte zbylou zálivkou.