PEČENÉ BRAMBORY S PAŽITKOVÝM SÝREM (na 4 porce)

21. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Brambory pečený nejlepší jsou maštěný!

Suroviny:

8 středně velkých brambor

1 balení Podravky Natura bramborové variace

50 g másla

1 bílý jogurt

250 g čerstvého sýra (např. žervé)

 ½  svazku pažitky.

Příprava:

Celé brambory ve slupce předvaříme v osolené vodě s Podravkou Natura bramborové variace a následně dopečeme na rozpáleném grilu (případně v troubě). Změklé máslo smícháme se zarovnanou lžičkou Podravky Natura na bramborové variace a odložíme stranou. Zvlášť pak vymícháme do hladka bílý jogurt, čerstvý sýr, zbytek Podravky Natura bramborové variace a najemno nasekanou pažitku. Brambory servírujeme rozkrojené napůl, tak aby vždy obě půlky zůstaly spojené slupkou. Do překrojení vkládáme po oříšku ochuceného másla a polévkové lžíci sýrové směsi. Podáváme, dokud jsou brambory teplé.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme