Vyhledávání
PEČENÉ BRAMBORY S PAŽITKOVÝM SÝREM (na 4 porce)
Brambory pečený nejlepší jsou maštěný!
Suroviny:
8 středně velkých brambor
1 balení Podravky Natura bramborové variace
50 g másla
1 bílý jogurt
250 g čerstvého sýra (např. žervé)
½ svazku pažitky.
Příprava:
Celé brambory ve slupce předvaříme v osolené vodě s Podravkou Natura bramborové variace a následně dopečeme na rozpáleném grilu (případně v troubě). Změklé máslo smícháme se zarovnanou lžičkou Podravky Natura na bramborové variace a odložíme stranou. Zvlášť pak vymícháme do hladka bílý jogurt, čerstvý sýr, zbytek Podravky Natura bramborové variace a najemno nasekanou pažitku. Brambory servírujeme rozkrojené napůl, tak aby vždy obě půlky zůstaly spojené slupkou. Do překrojení vkládáme po oříšku ochuceného másla a polévkové lžíci sýrové směsi. Podáváme, dokud jsou brambory teplé.