Pečené kuře s pastinákem

19. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 200 °C.

Potřebné suroviny:

1 velké kuře

4 lžíce olivového oleje

10 g čerstvého tymiánu

60 g másla nakrájeného na kostičky

10 g hrubě mleté mořské soli

10 pastináků

8 stroužků česneku, oloupaných

60 ml javorového sirupu

60 g lístků rukoly

1 lžíce olivového oleje

šťáva z jednoho citronu

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Kuře dejte do pečicí nádoby a potřete 2 lžícemi oleje. Posypte tymiánem, polovinou máslových kostiček a mořskou solí. Zbylými dvěma lžícemi oleje potřete pastinák a česnek a vše rozložte vedle kuřete. Zeleninu postříkejte javorovým sirupem a poklaďte zbylými kostičkami másla. Pečte hodinu nebo dokud není pastinák měkký a kuře propečené. Každých 10 minut zeleninu promíchejte vidličkou.

Jakmile je vše hotové, v pánvi rozehřejte olej, přilijte citronovou šťávu a vsypte rukolu. Opékejte rychle, aby lístky jen trochu zavadly.
Kuře naporcujte na větší kousky a podávejte s pečenou zeleninou a připravenou rukolou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme