Vyhledávání
Pečené kuře s pastinákem
Troubu předehřejte na 200 °C.
Potřebné suroviny:
1 velké kuře
4 lžíce olivového oleje
10 g čerstvého tymiánu
60 g másla nakrájeného na kostičky
10 g hrubě mleté mořské soli
10 pastináků
8 stroužků česneku, oloupaných
60 ml javorového sirupu
60 g lístků rukoly
1 lžíce olivového oleje
šťáva z jednoho citronu
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 200 °C. Kuře dejte do pečicí nádoby a potřete 2 lžícemi oleje. Posypte tymiánem, polovinou máslových kostiček a mořskou solí. Zbylými dvěma lžícemi oleje potřete pastinák a česnek a vše rozložte vedle kuřete. Zeleninu postříkejte javorovým sirupem a poklaďte zbylými kostičkami másla. Pečte hodinu nebo dokud není pastinák měkký a kuře propečené. Každých 10 minut zeleninu promíchejte vidličkou.
Jakmile je vše hotové, v pánvi rozehřejte olej, přilijte citronovou šťávu a vsypte rukolu. Opékejte rychle, aby lístky jen trochu zavadly.
Kuře naporcujte na větší kousky a podávejte s pečenou zeleninou a připravenou rukolou.