Pečené sladké brambory s řepou

9. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 200 °C.

Potřebné suroviny:

  • 5 středně velkých červených řep, oloupaných a nakrájených na kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 středně velké sladké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 červená brambora, nakrájená na kousky
  • 1 velká bílá nebo červená cibule, nakrájená na osminky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • sůl, nejlépe hrubá mořská
  • pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Řepu v míse promíchejte se lžící oleje, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby a pečte 15 minut.

Zbylý olej promíchejte se solí a pepřem a ve směsi obalte sladké i normální brambory, cibuli a česnek.

K řepám na plechu přidejte bramborovou směs a pečte dále asi 40 minut, v polovině doby promíchejte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme