Vyhledávání
Pečené vykoštěné kuře s kořenovou zeleninou a rozmarýnem
Kuře si opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži.
Potřebné suroviny:
1 ks čerstvé kuře
50 g hub
3 ks housky
50 g másla
50 g uzeného vařeného masa
100 ml mléka
kořenová zelenina
šalotka
sůl, pepř, petrželka, tymián
Postup přípravy:
Kuře si opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži.
Osolíme, opepříme a naplníme nádivnou. Kuře dáme do pekáčku společně s kořenovou zeleninou, nakrájenou na přiměřeně velké kusy a v předehřáté troubě pečeme při 190C 10-12 minut a potom při 160C cca. 1 hodinu, za stálého přelévání.
Podáváme s kořenovou zeleninou a přírodní šťávou.
Nádivka:
Den staré housky si rozkrájíme na kostičky, pokrájené uzené maso a šalotku si orestujeme na másle, podlijeme mlékem a společne s vejcem přidáme k houskám.. Ochutíme, dokončíme sekanými bylinkami a můžeme používat k plnění kuřete.
Poslechněte si celý pořad na téma "Kuře".