Pečené vykoštěné kuře s kořenovou zeleninou a rozmarýnem

Kuře si opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži.

Potřebné suroviny:

1 ks čerstvé kuře

50 g hub

3 ks housky

50 g másla

50 g uzeného vařeného masa

100 ml mléka

kořenová zelenina

šalotka

sůl, pepř, petrželka, tymián

 

Postup přípravy:

Kuře si opatrně vykostíme, tak abychom neporušili kůži.

Osolíme, opepříme a naplníme nádivnou. Kuře dáme do pekáčku společně s kořenovou zeleninou, nakrájenou na přiměřeně velké kusy a v předehřáté troubě pečeme při 190C 10-12 minut a potom při 160C cca. 1 hodinu, za stálého přelévání.

Podáváme s kořenovou zeleninou a přírodní šťávou.

Nádivka:

 Den staré housky si rozkrájíme na kostičky, pokrájené uzené maso a šalotku si orestujeme na másle, podlijeme mlékem a společne s vejcem přidáme k houskám.. Ochutíme, dokončíme sekanými bylinkami a můžeme používat k plnění kuřete.

 

Poslechněte si celý pořad na téma "Kuře".