Polévka z bílého zelí

13. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

Bulgur přiveďte k varu se 200 ml osolené vody.

Potřebné suroviny:

150 g bulguru

800 g zelí

2 cibule

2 malá jablka

1 lžíce olivového oleje

1 l zeleninového vývaru

3 snítky rozmarýnu

150 ml zakysané smetany

sůl a pepř na dochucení

 

Postup přípravy:

Bulgur přiveďte k varu se 200 ml osolené vody. Vypněte oheň a nechte 15 minut stát, aby zrnka nasákla a zvláčněla. Zelí propláchněte a nakrájejte na proužky, oloupané cibule na plátky, oloupaná jablka na kostičky. Olej rozehřejte ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažte, až zesklovatí. Vsypte zelí a polovinu kostiček jablek a společně krátce poduste.

Přilijte vývar, uveďte do varu, stáhněte plamen a mírně povařte 8 minut. Rozmarýn propláchněte, otřepte, otrhejte jehličkovité lístky
a případně je nasekejte. Vmíchejte spolu se smetanou do polévky, osolte ji a opepřete.

Tuto nevšední obměnu zelňačky podávejte posypanou zbylými kostičkami jablka a s vláčným bulgurem jako sytou přílohou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme