Vyhledávání
Polévka z bílého zelí
Bulgur přiveďte k varu se 200 ml osolené vody.
Potřebné suroviny:
150 g bulguru
800 g zelí
2 cibule
2 malá jablka
1 lžíce olivového oleje
1 l zeleninového vývaru
3 snítky rozmarýnu
150 ml zakysané smetany
sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy:
Bulgur přiveďte k varu se 200 ml osolené vody. Vypněte oheň a nechte 15 minut stát, aby zrnka nasákla a zvláčněla. Zelí propláchněte a nakrájejte na proužky, oloupané cibule na plátky, oloupaná jablka na kostičky. Olej rozehřejte ve velkém hrnci a cibuli na něm osmažte, až zesklovatí. Vsypte zelí a polovinu kostiček jablek a společně krátce poduste.
Přilijte vývar, uveďte do varu, stáhněte plamen a mírně povařte 8 minut. Rozmarýn propláchněte, otřepte, otrhejte jehličkovité lístky
a případně je nasekejte. Vmíchejte spolu se smetanou do polévky, osolte ji a opepřete.
Tuto nevšední obměnu zelňačky podávejte posypanou zbylými kostičkami jablka a s vláčným bulgurem jako sytou přílohou.