Polévka z medvědího česneku s pošírovaným vejcem a tyčinkou z listového těsta

23. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Šalotku si osmahneme na másle, přidáme brambory nakrájené na kostičky a podlijeme vínem.

Potřebné suroviny:

  • 200 g medvědího česneku čerstvého
  • 100 ml smetany
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 50 g brambor
  • 50 g šalotky
  • 50 g suchého bílého vína
  • 4 vejce
  • máslo
  • sůl
  • pepř z mlýnku
  • česneku

 

Postup přípravy:

Šalotku si osmahneme na másle, přidáme brambory nakrájené na kostičky a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor.

Přidáme smetanu a na jemno nasekané listy medvědího česneku, krátce povaříme a rozmixujeme kuchyňským mixérem. V případě potřeby pasírujeme skrze jemný cedník. Před podáváním našleháme do pěny.

Podáváme s pošírovaným vejcem a tyčinkou z listového těsta.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme