Vyhledávání
Zavřít
Polévka z medvědího česneku s pošírovaným vejcem a tyčinkou z listového těsta
Šalotku si osmahneme na másle, přidáme brambory nakrájené na kostičky a podlijeme vínem.
Potřebné suroviny:
- 200 g medvědího česneku čerstvého
- 100 ml smetany
- 500 ml kuřecího vývaru
- 50 g brambor
- 50 g šalotky
- 50 g suchého bílého vína
- 4 vejce
- máslo
- sůl
- pepř z mlýnku
- česneku
Postup přípravy:
Šalotku si osmahneme na másle, přidáme brambory nakrájené na kostičky a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor.
Přidáme smetanu a na jemno nasekané listy medvědího česneku, krátce povaříme a rozmixujeme kuchyňským mixérem. V případě potřeby pasírujeme skrze jemný cedník. Před podáváním našleháme do pěny.
Podáváme s pošírovaným vejcem a tyčinkou z listového těsta.