Vyhledávání
Zavřít
Pomalu pečené hovězí na česneku
Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř spolu rozmixujte a směs vetřete do masa.
Potřebné suroviny:
- 2-3 kg hovězího, nejlépe krku, plecka, kližky nebo loupané plece
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 50 g hnědého cukru
- 1 lžíce sladké papriky
- 4 velké cibule, pokrájené na plátky
- červené víno nebo vývar na podlévání
- olej na vymazání kastrolu
- sůl a pepř na dochucení
- olej
Postup přípravy:
Česnek, cukr, papriku, sůl a pepř spolu rozmixujte a směs vetřete do masa. To pak nechte alespoň 6 hodin v chladu marinovat.
Troubu předehřejte na 160 °C, těžký litinový kastrol lehce vytřete olejem, vložte maso, okolo rozložte cibuli, zalijte vínem nebo vývarem, zakryjte poklicí a pomalu pečte 3 hodiny.
Pak poklici sejměte a pečte ještě další hodinu za občasného přelévání vypečenou šťávou.
Nechte asi půl hodiny stát a pak maso nakrájejte na tenké plátky. Šťávu přeceďte, zahustěte, případně zredukujte varem a podávejte zvlášť v omáčníku.