Vyhledávání
Zavřít
Pomazánka pro fajnšmekry
Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety
– 250 g Jihočeského měkkého tvarohu
– 100 g Jihočeského másla
– 60 g cibule
– 180 Jihočeské syrečku
– sůl, pepř
– mletá sladká paprika
Do mísy dejte tvaroh, změklé máslo, najemno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájený syreček a papriku. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Nechte alespoň jeden den v lednici odležet. Pak můžete dělat jednohubky, chlebíčky, namazat na pečivo a podobně.
Co k tomu?
Čerstvý chléb, bageta, ciabatta… záleží na chuti. Chybět by ovšem nemělo pivo. Pokud v pomazánce najdou zálibu i neplnoletí, určitě ocení zapíjení dobře vychlazeným Jihočeským zákysem natur nebo Jihočeským podmáslím.