Pomazánka pro fajnšmekry

23. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety

– 250 g Jihočeského měkkého tvarohu

– 100 g Jihočeského másla

– 60 g cibule

– 180 Jihočeské syrečku

– sůl, pepř

– mletá sladká paprika

Do mísy dejte tvaroh, změklé máslo, najemno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájený syreček a papriku. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Nechte alespoň jeden den v lednici odležet. Pak můžete dělat jednohubky, chlebíčky, namazat na pečivo a podobně.

 

Co k tomu?

Čerstvý chléb, bageta, ciabatta… záleží na chuti. Chybět by ovšem nemělo pivo. Pokud v pomazánce najdou zálibu i neplnoletí, určitě ocení zapíjení dobře vychlazeným Jihočeským zákysem natur nebo Jihočeským podmáslím.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme