PORADNA FREKVENCE 1: Nepusťte si kocovinu do těla. Dá se jí předejít!

6. července 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Máme pro vás další poradnu, kterou jste v prvním pololetí hodně vyhledávali na našem webu! Tak tedy: co udělat pro to, abyste neměli kocovinu? Klikněte a dozvíte se více!

Rad, tipů a triků, jak zahnat kocovinu „den poté“ je bezpočet. Většinu z nich známe a víme, že jejich účinnost je sporná.

Australští vědci teď objevili zázračný prostředek proti kocovině „den předtím“.  Tedy těsně před večírkem.

Dejte si hruškový mošt

Než vyrazíte na večírek nebo doma otevřete lahvinku na oslavu, vypijte velkou sklenici hruškového moštu nebo džusu. Vsaďte na co nejčistší koncentrát, ideálně čistou hruškovou šťávu. Ta aktivuje v těle enzymy, které odbourávají alkohol.

A tak nás hrušková šťáva ochrání před případnou kocovinou, ještě než si dáme skleničku alkoholu (nebo víc skleniček). Ve studii australských vědců vykazovaly osoby, které pily před alkoholem hruškovou šťávu, mnohem méně příznaků kocoviny než druhá skupina (bezhruškováJ). A druhý den se dokázali ti s “hruškou” lépe soustředit na práci. 

Pokud nemáte rádi hruškovou šťávu, tak zkuste alespoň následující kroky.

Pijte jen kvalitní alkohol

Drahé lihoviny jsou prokazatelně kvalitnější a díky hodnotnému složení nezpůsobují kocovinu (nebo jen v případě, že to fakt hodně přepísknete). Investice do drahého alkoholu se vám vyplatí hned příští ráno.

Najezte se

Ranní žaludeční nevolnost po bujaré párty je způsobena i tím, že žaludek několik hodin zpracovával jen alkohol. Dopřejte si na večírku něco dobrého a mastného. Do nálady se dostanete stejně, ale ráno vám bude přeci jen lépe.

Voda, voda, voda

Pít hodně vody „po“ akci, to známe. Ale lepší je pít hodně vody „před“. Alkohol odvodňuje. Proto si naordinujte po každém drinku stejné množství vody.

Vyhněte se kofeinu

Kofein působí stejně jako alkohol močopudně a tělo dehydruje. V den večírku tedy zapomeňte na svou kávičku. Tu si dopřejte až druhý den. 

PORADNA: Žádný alkohol a mastná jídla! Aneb tohle nikdy nedělejte přes spaním

Německo: Řidiči budou mít problémy už při 0,3 promile alkoholu!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme