Připravte vánoční cukroví i pro své mazlíčky. Zkuste tyto jednoduché recepty

7. prosince 2021·Jídlo a pití·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Vánoční cukroví pro psy a kočky možná zní zvláštně. Tyhle sušenky ale ocení váš miláček nejen o Vánocích. Nemůžeme jim samozřejmě dát to naše cukroví, ale vyplatí se jim připravit speciální dobroty, nad kterými se budou ještě dlouho olizovat. S recepty přišel web Lifee.cz.

Pejsci by rádi jedli to, co jí jejich dvounozí přátelé, a zkouší na nás dělat psí oči. Stejně tak kočičky se nám lísají k nohám, jakmile nás vidí, že něco jíme, protože co kdyby to bylo něco, co by jim mohlo chutnat? Máme pro vás proto několik receptů, které se hodí jako sváteční pochoutka pro vaše mazlíčky.

Játrové vánoční cukroví pro psy

Psí zákusek je třeba posuzovat i ze zdravotního hlediska. Játrové sušenky jsou vhodné i u psů, kteří mají diabetes. Někdy se pro tato zvířata hůře hledá strava.

Budeme potřebovat: 700 g vepřových jater, 2 vejce a asi 60 g celozrnné mouky.

Postup: Játra rozmixujeme, přidáme celozrnnou mouku a rozklepnutá vejce. Vše smícháme a zpracujeme do hladké hmoty. Troubu si nastavíme na 180 °C. Připravíme si pekáč, který ideálně vyložíme pečicím papírem. Směs přesuneme na pečicí papír a vložíme do teplé trouby. Zákusek pro psy se peče zhruba čtvrt hodiny. Pak ho vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Pokrájíme na libovolné tvary.

Mrkvové cukroví pro psy

Budeme potřebovat: 200 g mrkve, 1 vejce, 4 lžíce vody, 250 g celozrnné mouky, 3 lžíce oleje a ½ prášku do pečiva.

Postup: Vejce utřeme s olejem, poté přidáme najemno nastrouhanou mrkev a také vodu. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které necháme odpočinout. Rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme přibližně 20 minut.

Cukroví pro kočky z tuňáka a ovesných vloček

Budeme potřebovat: 3 lžíce mletých ovesných vloček, 3 lžíce kukuřičné mouky, 185 g tuňáka ve vlastní šťávě, voda dle potřeby

Postup: Do mísy si připravíme vločky, kukuřičnou mouku, tuňáka a vše promícháme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme vodu. Těsto by se mělo lepit, abychom s ním mohli dále pracovat. Rukama tvoříme placičky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme