Vyhledávání
Zavřít
Pstruh na roštu
Vykuchané pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou.
Potřebné suroviny:
6 pstruhů
40 g mouky
80 g másla
50 g strouhanky
sůl na dochucení
šťáva ze 2 citronů
rostlinný olej na smažení
Na bylinkové máslo:
200 g másla, rozpuštěného
hrst petrželky, nasekané
Postup přípravy:
Vykuchané pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte citronovou šťávou, osolte a uložte na 30 minut do chladu. Dejte rozpustit máslo. Pstruhy vyjměte, osušte, poprašte moukou a protáhněte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhance. Ryby smažte buď na oleji, nebo vložte z každé strany na 8 minut pod rozpálený gril. Podávejte ihned, přelité bylinkovým máslem, s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.