Pstruh na roštu

25. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Vykuchané pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou.

Potřebné suroviny:

6 pstruhů

40 g mouky

80 g másla

50 g strouhanky

sůl na dochucení

šťáva ze 2 citronů

rostlinný olej na smažení

Na bylinkové máslo:

200 g másla, rozpuštěného

hrst petrželky, nasekané

 

Postup přípravy:

Vykuchané pstruhy omyjte a osušte papírovou utěrkou. Pokapejte citronovou šťávou, osolte a uložte na 30 minut do chladu. Dejte rozpustit máslo. Pstruhy vyjměte, osušte, poprašte moukou a protáhněte rozpuštěným máslem a obalte ve strouhance. Ryby smažte buď na oleji, nebo vložte z každé strany na 8 minut pod rozpálený gril. Podávejte ihned, přelité bylinkovým máslem, s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme