Vyhledávání
Rajčata se syrečkovým salátem
Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety
– 1 Jihočeský syreček
– 2 vejce
– 4 lžíce Jihočeské zakysané smetany
– 1 lžíce citrónové šťávy
– 1 lžička plnotučné hořčice
– sůl, pepř
– kopr
– 4 větší rajčata
– 4 listy ledového salátu
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený syreček, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.
Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému masu.
Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé, například s brambory jako hlavní jídlo.