Rajčata se syrečkovým salátem

22. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety

1 Jihočeský syreček

– 2 vejce

– 4 lžíce Jihočeské zakysané smetany

– 1 lžíce citrónové šťávy

– 1 lžička plnotučné hořčice

– sůl, pepř

– kopr

– 4 větší rajčata

– 4 listy ledového salátu

Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nechte vychladnout. Pak je nakrájejte na drobné kostičky a dejte do mísy. Přidejte na drobné kostičky nakrájený syreček, zakysanou smetanu, hořčici, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, osolte, opepřete a vše promíchejte. Salát dejte odležet do lednice.

Mezitím si omyjte rajčata a překrojte je napůl. Dužinu vydlabejte a schovejte si jí třeba k nějakému masu.

Na talíř dejte omytý list ledového salátu, na něj rajčata naplněná salátem a podávejte jako studený předkrm nebo lehkou svačinku s pečivem. Nebo můžete dát na chvíli prohřát do trouby a podávat teplé, například s brambory jako hlavní jídlo.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme