Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Celerový salát s hruškou a goudou
V zimních měsících vyzkoušejte netradiční saláty. Řapíkatý celer je zásobárna vitamínů. Obsahuje jich mnohem víc, než citrusy.
Salát z řapíkatého celeru si dejte k večeři, bude vám po něm lehce. Řapíkatý celer kromě jiného podporuje trávení.
Suroviny:
- 300 g řapíkatého celeru
- 4 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 tvrdší hrušky (asi 200 g)
- 1 větší pomeranč (asi 150 g)
- 100 g sýra gouda
- sůl, pepř
Postup:
Omytý celer nakrájíme na nudličky asi 0,5 cm široké. Venkovní tvrdé stonky raději oloupejte! Celerovou nať posekáme. Vložíme do mísy, přidáme citronovou šťávu, sůl, olivový olej a promícháme.
Umyté hrušky rozkrojíme, vyndáme jádřinec a ovoce nakrájíme na asi 0,5 cm silné plátky. Oloupaný pomeranč zbavíme všech bílých slupek, dužinu pokrájíme na přiměřeně velké kousky a vmícháme do salátu.
Dosolíme, opepříme a na závěr vmícháme goudu pokrájenou na kostičky.
Větší jedlíci si k salátu mohou dát celozrnný rohlík, ale salát je fajn i samotný.
V zimě si vaše tělo zaslouží zdravé dobroty! Inspirujte se.