RECEPT FREKVENCE 1: Nejlevnější detox nápoj na světě. Infuzovaná voda!

16. června 2016·Jídlo a pití·Redakce

Je chutná, zdravá, pomáhá při detoxikaci organismu. Navíc je fakt levná. Infuzovaná voda. Seznamte se a užívejte (si) ji celé léto!

O pitném režimu už jste toho četli určitě hodně. Že je důležité pít hodně vody, to už taky víte. Zpříjemněte si povinnou dávku vody tím, že si budete připravovat vodu infuzovanou. Nic složitého za tím nehledejte, je to voda s ovocem, zeleninou nebo bylinkami.

Na přípravu nápoje si pořiďte alespoň skleněný džbán, ale sehnat se dají i karafy s uzávěry. Vodu plnou dobrou si připravte třeba večer, přes noc ji nechte v lednici a druhý den si užívejte lahodné chuti.

Nápady a recepty

Okurka, máta a pomeranč

Plátky okurek dodají vodě hořčík a draslík, nejsou absolutně kalorické a odvodňují tělo. Máta podporuje činnost žlučníku a k tomu nádherně voní! A pomeranč je céčko a pastva pro oko.

Zlepšovák na hubnutí: přidejte do vody půlku chilli papričky. Obsahuje kapsaicin, který svou ostrostí dostane látkovou výměnu do pořádných otáček.

Zázvor a citron

Vysoký obsah vitaminu C v citronu stimuluje obnovu buněk, zázvor je dobrý na trávení a látkovou výměnu. Záleží jen na vás, jaké krásné tvary vykouzlíte – citron na kolečka, zázvor na kostičky a šup s tím do vody.

Voda s ovocem

Ve vodě se krásně vyjímají maliny nebo jahody, vodu navoní a jemně osladí. Navíc jí dodají vitamíny. Vyzkoušejte také super variantu s červeným vodním melounem a bazalkou nebo mátou. Pecka!

Co se ještě hodí do vody

  • Grep, citron, mandarinky, pomeranč – tahle voda podpoří vaši imunitu.
  • Jahody, maliny, borůvky, ostružiny, višně – dodají vám energii.
  • Hruška, granátové jablko, mango, ananas, banán, kiwi – podporuje průtok krve celým tělem.
  • Ananasový meloun, vodní meloun – to je super na detox.
  • Jablka, hroznové víno, švestky, broskve, nektarinky – voda podpoří vaše trávení. 

TIP FREKVENCE 1: Devět důvodů, proč byste měli denně pít okurkovou vodu

Deset největších dietních mýtů! Co je pravda a co lež?

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme