Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Pečené řepy s bazalkou a mozzarellou
Červená řepa už naštěstí není v českých kuchyních popelkou. Vyzkoušejte recept, který je variantou oblíbeného letního caprese! Když nemáte rajče, dejte tam řepu!
Potřebujete:
- 4 červené řepy
- Hrubou mořskou sůl
- Čerstvý pepř
- Olivový olej
- 150g mozarelly
- Lístky čerstvé bazalky
Řepy umyjte pod tekoucí vodou a osušte je. Neloupejte! Každou položte na dostatečně velký arch alobalu, posypte solí, zakápněte olivovým olejem a pořádně pevně zabalte.
Řepy pečte v troubě při teplotě 200°C asi hodinku a půl. Upečené řepy propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby z nich vyšla pára. Zchladlé pak oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
Na talíři řepu prokládejte plátky mozarelly. Zastříkněte olivovým olejem a ozdobte čerstvými lístky bazalky.
Pokud vám připadá chuť červené řepy mdlá, zabalte do alobalu před pečením třeba snítku rozmarýnu nebo přepůlenou hlavičku česneku.