RECEPT FREKVENCE 1: Pečené řepy s bazalkou a mozzarellou

5. ledna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Červená řepa už naštěstí není v českých kuchyních popelkou. Vyzkoušejte recept, který je variantou oblíbeného letního caprese! Když nemáte rajče, dejte tam řepu!

Potřebujete:

  • 4 červené řepy
  • Hrubou mořskou sůl
  • Čerstvý pepř
  • Olivový olej
  • 150g mozarelly
  • Lístky čerstvé bazalky

Řepy umyjte pod tekoucí vodou a osušte je. Neloupejte! Každou položte na dostatečně velký arch alobalu, posypte solí, zakápněte olivovým olejem a pořádně pevně zabalte.

Řepy pečte v troubě při teplotě 200°C asi hodinku a půl. Upečené řepy propíchněte špejlí nebo vidličkou, aby z nich vyšla pára. Zchladlé pak oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Na talíři řepu prokládejte plátky mozarelly. Zastříkněte olivovým olejem a ozdobte čerstvými lístky bazalky.

Pokud vám připadá chuť červené řepy mdlá, zabalte do alobalu před pečením třeba snítku rozmarýnu nebo přepůlenou hlavičku česneku.

Zimní dobrota je na světě! 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme