RECEPT FREKVENCE 1: Sirup ze smrkového jehličí

13. června 2016·Jídlo a pití·Redakce

Věděli jste, že z mladých smrkových výhonků můžete vyrobit vynikající sirup? Až budete v lese shánět mladé výhonky, ulomte si z každého smrčku jen jeden. Šetrně!

Potřebujete:

  • asi 2 kg mladých smrkových větviček
  • 1 kg krystalového cukru
  • Skleněnou zavařovací láhev, celofán a gumičku

Smrkové výhonky nejdřív umyjte a vysušte. Na dno sklenice položte první vrstvu, zasypte cukrem a pokračujte s vrstvením. Poslední vrstva je cukrová. Naplněnou lahev přetáhněte celofánem, který zajistíte gumičkou.

Směs nechte stát na světle, třeba na okně, po dobu 4 týdnů. Vzniklý sirup následně přeceďte přes plátěnou utěrku. Slijte do skleněných lahví a uložte do lednice.

Dokud to nevyzkoušíte, tak se sirupu z jehličí neposmívejte. Budete koukat!

PORADNA FREKVENCE 1: Tyhle potraviny byste neměli kombinovat dohromady

TIP FREKVENCE 1: Devět důvodů, proč byste měli denně pít okurkovou vodu

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme