Vyhledávání
Zavřít
RECEPT FREKVENCE 1: Sirup ze smrkového jehličí
Věděli jste, že z mladých smrkových výhonků můžete vyrobit vynikající sirup? Až budete v lese shánět mladé výhonky, ulomte si z každého smrčku jen jeden. Šetrně!
Potřebujete:
- asi 2 kg mladých smrkových větviček
- 1 kg krystalového cukru
- Skleněnou zavařovací láhev, celofán a gumičku
Smrkové výhonky nejdřív umyjte a vysušte. Na dno sklenice položte první vrstvu, zasypte cukrem a pokračujte s vrstvením. Poslední vrstva je cukrová. Naplněnou lahev přetáhněte celofánem, který zajistíte gumičkou.
Směs nechte stát na světle, třeba na okně, po dobu 4 týdnů. Vzniklý sirup následně přeceďte přes plátěnou utěrku. Slijte do skleněných lahví a uložte do lednice.
Dokud to nevyzkoušíte, tak se sirupu z jehličí neposmívejte. Budete koukat!