RECEPT FREKVENCE 1: Tuňáková pomazánka s čerstvou paprikou a žitným chlebem

27. ledna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Dopřejte si zdravou snídani. Vyměňte koblížky za zdravější pomazánku, kterou ocení děti i dospělí. Vyzkoušejte ji hned zítra! Nebo o víkendu.

Na 4 porce potřebujete:

  • 100g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100g taveného nízkotučného sýra
  • 50g tvarohu
  • Sůl
  • Pepř
  • 30g zelené jarní cibulky
  • 1 lžíce kečupu
  • 4 krajíčky žitného chleba
  • Čerstvá zelenina podle chuti

Tuňáka vyklopte z konzervy a nechte okapat. Sýr a tvaroh vyšlehejte spolu se solí a kečupem. Do pěny přidejte okapaného tuňáka a opět vyšleháme. Do tuňákové pěny nakonec vmíchejte na kolečka nakrájenou cibulku. Pomazánku namažte na chleba a ozdobte nakrájenou zeleninou (rajče, paprika, okurka – na co máte chuť). Snídaně je na světě!

Dobrou chuť! 

A nezapomeňte snídat v klidu, ideálně spolu!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme