RECEPT FREKVENCE 1: Vánoční finský glögg zachutná i vám!

22. prosince 2015·Jídlo a pití·Redakce

Vyzkoušejte tradiční vánoční nápoj našich severských sousedů. Ve Finsku se bez něj neobejde žádná pořádná oslava. Vyměňte letos svařák za glögg!

Na vánoční finský glögg potřebujete

*1 litr červeného vína

*2 dcl vody

*0,75 dcl cukru

*kousek celé skořice

*6 hřebíčků

*1 lžička nového koření

*3 kardamony

*kousek čerstvého zázvoru

*1 dcl hrozinek

*05, dcl oloupaných nasekaných mandlí

 

Cukr a koření nasypeme do vody a necháme zahřát k bodu varu. Necháme 10 – 15 minut louhovat.

Výluh přecedíme a smícháme s vínem. Přidáme nasekané mandle a hrozinky.

Přivedeme opět k bodu varu. Pozor, nesmí se začít vařit. 

Ať glögg neztratí svou kouzelnou finskou moc!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme