RECEPT FREKVENCE 1: Vyzkoušejte horký cider!

Jablečný nápoj cider s nízkým obsahem alkoholu ochutnala spousta z nás. Vyzkoušejte zimní úpravu tohoto nápoje, horký chutná výborně!

Něco na mě leze…

Tak to je ideální příležitost vyzkoušet horký cider. Do nápoje přimíchejte nastrouhaný zázvor (přiměřeně!) a lžičku třtinového cukru. Přidejte skořici, hřebíček a nové koření. Na plameni udžujte nápoj asi 20 minut, ale nepřivádějte jej k varu. Nakonec nápoj přeceďte, zakápněte trochou rumu (není nutné) a podávejte s plátky pomeranče. Hezky to voní i vypadá. 

Škoda, že už nejsou Vánoce…

Nevadí, vy si jejich atmosféru přivoláte zpět díky cideru. Do nápoje přidejte skořici, pomerančovou kůru a hřebíček. Na mírném ohni zahřejte a nechte čtvrt hodinky stát. Pak nápoj zceďte a vychutnejte si jeho báječnou vůni a chuť. Pokud rádi sladíte, dovolujeme vám lžičku medu nebo třtinového cukru.

Někdo to rád horké…

Cider pro milovníky pikantních chutí? Ano! Nápoj ohřejte se špetkou chilli nebo s chilli papričkou v celku. Teplý nápoj zbavte papriček a vyzkoušejte jeho sílu. Sladko-pálivá chuť vás může překvapit, tak opatrně!

Recept na nejlepší horký cider…

Je univerzální a platí pro každého: Vychutnejte si horký cider v kruhu rodiny nebo přátel. Tak chutná nejlíp!