RECEPT FREKVENCE 1: Zabalte to naslano! Záviny nejen na Silvestra

28. prosince 2015·Jídlo a pití·Redakce

Když se řekne závin, vybaví se většině z nás vůně pečených jablek a skořice. Zkuste závin naslano! Inspirujte se našimi recepty!

Závin z listového těsta upečte pro tentokrát naslano. Budete se divit, jak rychle zmizí z pekáče. 

Vyzkoušejte zeleninové i masové varianty! Ale vždy pamatujte na pravidlo, že náplně, které dáváte na listové těsto, musí být vychlazené.

Závin s kapustou a houbami

Nadrobno nakrájenou kapustu nejdřív orestujte a poduste ve smetaně. Hezky doměkka. Nezapomeňte na sůl! V druhém kastrůlku si připravte dušené houby na cibulce. Zkuste třeba hlívu ústřičnou. Vychladlou kapustu rozetřete na listové těsto, přidejte vrstvu hub. Zavinete, potřete vajíčkem a šup s tím do trouby.  

Závin s kysaným zelím a slaninou

Nebojte se sádla a dejte na něj zesklovatět cibulku. Na ní pak poduste kysané zelí. Dochuťte, zelnému závinu sluší pořádná dávka čerstvě mletého pepře. Ale pořádná! Kostičky slaniny upražte do křupava. Obojí nechte vystydnout. Studeným zelím i slaninou naplňte listové těsto. Za tenhle závin ručíme. A nic moc to nestojí!

Mleté maso se sýrem

Mleté maso orestujte na cibulce, ať z něj vyjde přebytečný tuk. Maso ochuťte podle vaší fantazie: bylinkami nic nezkazíte. Do závinu dejte k masu kostičky sýra a zázrak je na světě. Ze stolu zmízí ještě teplý.

Fantazii se meze nekladou! 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme