Recept pro celou rodinu: Zapečené špagety s houbami!

29. září 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Máme pro vás zajímavý tip, jak se zabaví celé rodina! Děti teď mohou díky Penny Marketu a jejich receptům vařit s dospělými – a to jak s přáteli, dědečkem, babičkou, maminkou i tatínkem! A právě s ním mohou např. připravit vynikající zapečené špagety s houbami! Recept najdete uvnitř článku.

ZAPEČENÉ ŠPAGETY S HOUBAMI

Potřebujete:

* 5 velkých pravých hřibů
* 2 lžíce olivového oleje
* 500g špaget
* 100 ml smetany
* 1 cibuli
* 1 lžíci bílého vína
* 4 lžíce parmezánu
* 2 lžíce strouhanky
* 100 g slaniny
* snítka plocholisté petržele

Do velkého hrnce dejte vařit dostatečné množství osolené vody – voda musí být osolená jako moře, na 500 g těstovin minimálně 2 litry vody. Do vroucí vody vložte těstoviny a uvařte. Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu a jemně nakrájenou cibuli.

Přidejte na plátky pokrájené houby, bílé víno a restujte, dokud se víno neodvaří. Přidejte smetanu, polovinu parmezánu a uvařené těstoviny. Přendejte do zapékací misky a posypte smění strouhanky, zbytku parmezánu a na jemno nakrájené petržele. Vše zapékejte při 200°C asi 10 minut.

Další recepty najdete v kuchařské knížce, podle které děti vaří s dospělými. Více informací o právě probíhající nové věrnostní akci „Vaříme a hrajeme si s…,“ ve které můžete vyhrát báječné ceny, najdete na www.penny.cz nebo na www.varimeahrajemesispenny.cz.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme