Řízečky plněné houbami na křenové kaši

27. října 2013·Jídlo a pití·Redakce

Vydatný nedělní oběd jen pro vás

1 vepřová panenka

1 mrkev

jarní cibulka

1/2 pórku

hrst žampionů

1 lžíce másla

bílé víno

1 dcl smetany

sůl, pepř

4 vejce

hladká mouka

olej

Příloha:

Bramborová kaše s křenem:

čerstvý křen

2 lžíce másla

500 g brambor

sůl

Panenku nakrájíme na medailonky, naklepeme a osolíme.

Vedle v hrnci si na másle  osmahneme na jemno nakrájenou mrkev, žampiony, jarní cibulku a pórek. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a smetanou a necháme zredukovat.

Směsí naplníme naklepaný medailonek, přikryjeme ho druhým a pomocí nože stiskneme strany k sobě. Plněné medailonky poprášíme moukou a namočíme ve vejcích. Opečeme na oleji a sundáme z pánve.

Do výpeku přidáme 2 lžíce másla a nastrouhaný křen a necháme změknout. Nasypeme do uvařených rozštouchaných brambor a vyšleháme. Dochutíme solí.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme