Vyhledávání
Řízečky plněné houbami na křenové kaši
Vydatný nedělní oběd jen pro vás
1 vepřová panenka
1 mrkev
jarní cibulka
1/2 pórku
hrst žampionů
1 lžíce másla
bílé víno
1 dcl smetany
sůl, pepř
4 vejce
hladká mouka
olej
Příloha:
Bramborová kaše s křenem:
čerstvý křen
2 lžíce másla
500 g brambor
sůl
Panenku nakrájíme na medailonky, naklepeme a osolíme.
Vedle v hrnci si na másle osmahneme na jemno nakrájenou mrkev, žampiony, jarní cibulku a pórek. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem a smetanou a necháme zredukovat.
Směsí naplníme naklepaný medailonek, přikryjeme ho druhým a pomocí nože stiskneme strany k sobě. Plněné medailonky poprášíme moukou a namočíme ve vejcích. Opečeme na oleji a sundáme z pánve.
Do výpeku přidáme 2 lžíce másla a nastrouhaný křen a necháme změknout. Nasypeme do uvařených rozštouchaných brambor a vyšleháme. Dochutíme solí.