Roláda z brambor

29. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

Jemná a lehká bramborová roláda podávaná s hlávkovým salátem vás zasytí a určitě nadchne. Zkuste ji.

Ingredience těstíčko

  • 8 ve slupce vařených brambor
  • 2 vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • majoránka
  • 1 lžíce solamylu
  • sůl

Směs

  • 250 g mletého masa
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • lžíce másla
  • 2 lžíce strouhanky

Postup

Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku a solamyl a vytvoříme těstíčko.
Připravíme si směs z masa, najemno nakrájené cibule, rozlisovaného česneku, vejce, soli a pepře.
Těsto rozdělíme na 4 části, které rozválíme na fólii. Potřeme je připravenou směsí a svineme je. Pokládáme je do zapékací místy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Rolky potřeme rozpuštěným máslem a dáme je péct na 200°C na 40 minut.

Příloha

Hlávkový salát s jogurtem

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme