Vyhledávání
Zavřít
Roláda z brambor
Jemná a lehká bramborová roláda podávaná s hlávkovým salátem vás zasytí a určitě nadchne. Zkuste ji.
Ingredience těstíčko
- 8 ve slupce vařených brambor
- 2 vejce
- 3 lžíce hladké mouky
- pepř
- majoránka
- 1 lžíce solamylu
- sůl
Směs
- 250 g mletého masa
- 1 cibule
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- lžíce másla
- 2 lžíce strouhanky
Postup
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř, majoránku a solamyl a vytvoříme těstíčko.
Připravíme si směs z masa, najemno nakrájené cibule, rozlisovaného česneku, vejce, soli a pepře.
Těsto rozdělíme na 4 části, které rozválíme na fólii. Potřeme je připravenou směsí a svineme je. Pokládáme je do zapékací místy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Rolky potřeme rozpuštěným máslem a dáme je péct na 200°C na 40 minut.
Příloha
Hlávkový salát s jogurtem