Vyhledávání
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko.
Potřebné suroviny:
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička papriky
1 hrnek hladké mouky
250 ml piva
olej na smažení
450 g filetů z bělomasé mořské ryby, nakrájených na 4 cm kousky
sůl na dochucení
opečené čtvrtky brambor k podávání
Na tatarskou omáčku:
200 g majonézy
2 lžíce estragonového octa
1 lžička hořčice
špetka bílého pepře a soli
pár kapek worcestru
směs najemno nasekané hladkolisté petrželky, kaparů
najemno nakrájené kyselé okurky
i ančovička, prolisovaná
1/2 šalotky, najemno nakrájené
1/2 lžičky citronové kůry
Potřebné suroviny:
V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky.
V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky ryby namáčejte do teštíčka a smažte 4 až 5 minut krásně dozlatova. Přebytečný tuk odsajte papírovými kuchyňskými utěrkami. Podávejte s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Tu připravíte důkladným smícháním všech uvedených surovin.