Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

13. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko.

Potřebné suroviny:

1 lžíce rostlinného oleje

1 lžička papriky

1 hrnek hladké mouky

250 ml piva

olej na smažení

450 g filetů z bělomasé mořské ryby, nakrájených na 4 cm kousky

sůl na dochucení

opečené čtvrtky brambor k podávání

Na tatarskou omáčku:
200 g majonézy

2 lžíce estragonového octa

1 lžička hořčice

špetka bílého pepře a soli

pár kapek worcestru

směs najemno nasekané hladkolisté petrželky, kaparů

najemno nakrájené kyselé okurky

i ančovička, prolisovaná

1/2 šalotky, najemno nakrájené

1/2 lžičky citronové kůry

 

Potřebné suroviny:

V misce spolu promíchejte mouku, pivo a koření na řídké těstíčko. Dejte asi na 30 minut do ledničky.

V pánvi rozpalte olej na střední teplotu. Kousky ryby namáčejte do teštíčka a smažte 4 až 5 minut krásně dozlatova. Přebytečný tuk odsajte papírovými kuchyňskými utěrkami. Podávejte s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou. Tu připravíte důkladným smícháním všech uvedených surovin.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme