Rybí pochoutka: Hrášková polévka s pestem a rybími krutony

6. září 2009·Jídlo a pití·Redakce

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut

* 500 g mraženého hrášku
* 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kousky
* 1 l zeleninového vývaru (i z kostky)
* 10 kousků rybích prstů
* 3 lžíce bazalkového pesta

Hrášek a brambory dejte do polévkového hrnce, přilijte vývar, uveďte do varu a zlehka povařte asi deset minut, až brambory změknou. Mezitím opečte rybí prsty podle návodu, aby byly pěkně zlaté. Rozkrájejte je na sousta a udržujte v teple.

Třetinu hrášku a brambor vyjměte pomocí děrované naběračky a uchovejte stranou. Zbylou polévku rozmixujte, vmíchejte do ní pesto a zbytek hrášku s bramborami. Prohřejte a pak podávejte v nahřátých miskách, s křupavými rybími krutony.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme