Palačinky s riccotou a špenátem

31. ledna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Palačinky na slano? Ano!

Palačinka:
4 vejce
150 g hladké mouky
150 ml hovězího vývaru
20 g petržele
250 g ricotty
300 g špenátu
2 stroužky česneku
100 g mozarelly
50 g parmazánu
¾ l mléka
¼ másla
muškátový oříšek
4 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

Rajčatová omáčka:
cibule
rajčata
vývar
bazalka
olej
sůl, pepř

 

Na pánvi orestujeme česnek, přidáme špenát, osolíme, opepříme. Řídkou jíšku přidáme do vroucího mléka a promícháme. V misce rozšleháme vejce, mouku, vývar a petrželku. Usmažené palačinky naplníme špenátem, riccotou, mozarellou, parmazánem, opepříme a zabalíme.

Do zapékací misky nalijeme bešamel, přidáme rozpůlené palačinky, rajčatovou omáčku, opepříme a posypeme parmazánem. Dáme zapéct do trouby na 20 minut na 200°C.

Jídlo a pití - další články