Rychlé marocké masové kuličky

31. srpna 2009·Jídlo a pití·Redakce

Zahřejte se jídlem s vůní a chutí Orientu!

NA 4 PORCE

Příprava: 5 minut, vaření 25 minut

* 1 lžíce olivového oleje
* 350 g mražených masových kuliček (asi 16 kousků; např. Ikea)
* 1 velká cibule, pokrájená
* 1 stroužek česneku, nasekaný
* 100 g nesířených sušených meruněk, půlených
* 1 malý svitek skořicové kůry nebo pořádná špetka mleté
* 400g konzerva sekaných rajčat
* 25 g opražených mandlových lupínků
* hrst koriandru, hrubě posekaného
* sůl a pepř na dochucení

Rozpalte olej ve velké a hluboké pánvi, deset minut opékejte masové kuličky ze všech stran, aby se propekly. Vyjměte je a dejte stranou. Pak do pánve dejte smažit cibuli, asi na pět minut, aby zesklovatěla; ke konci vsypte česnek. Přidejte sušené meruňky, skořici, rajčata a půl plechovky vody. Přiveďte k varu a pomalu vařte deset minut. Vyjměte celou skořici, dle chuti osolte a opepřete, vložte zpět kuličky a pořádně je vykoupejte v omáčce. Jezte sypané mandlemi a koriandrem; s rýží či chlebovými plackami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme