Šafránové rizoto s tygří krevetou a mušlemi svatého Jakuba

16. října 2010·Jídlo a pití·Redakce

Šalotku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a orestujeme.

Potřebné suroviny:

8 ks mušlí svatého Jakuba ( očištěné )

4 ks oloupané tygří krevety

150 g rýže Arborio

0,5 g šafránu

50 ml suchého bílého vína

350 ml rybího vývaru

50 g šalotky

20 g čerstvého másla

10 g parmezánu

4 ks zeleného chřestu uvařeného v osolené vodě

Sůl, česnek, čerstvé bylinky, olej

 

Postup přípravy:

Šalotku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a orestujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit, postupně podléváme vývarem. Vaříme na mírném ohni za stálého podlévání 15-18 minut, rýže musí zůstat al dente. Před podáváním zjemníme čerstvým máslem, dochutíme a dokončíme parmezánem.

Mušle svatého Jakuba stejně jako krevety opečeme z obou stran, jen krevety o něco déle.

Hotové rizoto dáme do hlubokého talíře, zdobíme opečenou krevetou, mušlí a vařeným chřestem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme