Vyhledávání
Šafránové rizoto s tygří krevetou a mušlemi svatého Jakuba
Šalotku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a orestujeme.
Potřebné suroviny:
8 ks mušlí svatého Jakuba ( očištěné )
4 ks oloupané tygří krevety
150 g rýže Arborio
0,5 g šafránu
50 ml suchého bílého vína
350 ml rybího vývaru
50 g šalotky
20 g čerstvého másla
10 g parmezánu
4 ks zeleného chřestu uvařeného v osolené vodě
Sůl, česnek, čerstvé bylinky, olej
Postup přípravy:
Šalotku zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme rýži a orestujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit, postupně podléváme vývarem. Vaříme na mírném ohni za stálého podlévání 15-18 minut, rýže musí zůstat al dente. Před podáváním zjemníme čerstvým máslem, dochutíme a dokončíme parmezánem.
Mušle svatého Jakuba stejně jako krevety opečeme z obou stran, jen krevety o něco déle.
Hotové rizoto dáme do hlubokého talíře, zdobíme opečenou krevetou, mušlí a vařeným chřestem.