Vyhledávání
Zavřít
Salát podle Caesara
V misce smíchejte majonézu, česnek, citronovou šťávu, vodu, parmazán, sůl a pepř.
Potřebné suroviny:
- 150 g kvalitní majonézy
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky vody
- 2 lžíce jemně strouhaného parmazánu
- mořská sůl a drcený černý pepř
- 8 tenkých plátků bagety
- 8 ančoviček
- 8 plátků prosciutta
- olivový olej na zakapání
- 2 hlavy římského baby salátu, rozpůlené
- jemně strouhaný parmazán k servírování
Postup přípravy:
V misce smíchejte majonézu, česnek, citronovou šťávu, vodu, parmazán, sůl a pepř. Na každý plátek bagety položte jednu ančovičku a zabalte do prosciutta. Zakápněte olivovým olejem a dejte grilovat do trouby na 3-4 minuty nebo dozlatova a křupava.
Podávejte se salátem, dresinkem a parmazánem.
Jde o variaci na proslulý salát, který prý vytvořil ve 30. letech tijuanský restauratér Caesar Cardini a kdy se salát promíchává se zálivkou a podává s krutonky.