Salát podle Caesara

2. dubna 2011·Jídlo a pití·Redakce

V misce smíchejte majonézu, česnek, citronovou šťávu, vodu, parmazán, sůl a pepř.

Potřebné suroviny:

  • 150 g kvalitní majonézy
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky vody
  • 2 lžíce jemně strouhaného parmazánu
  • mořská sůl a drcený černý pepř
  • 8 tenkých plátků bagety
  • 8 ančoviček
  • 8 plátků prosciutta
  • olivový olej na zakapání
  • 2 hlavy římského baby salátu, rozpůlené
  • jemně strouhaný parmazán k servírování

 

Postup přípravy:

V misce smíchejte majonézu, česnek, citronovou šťávu, vodu, parmazán, sůl a pepř. Na každý plátek bagety položte jednu ančovičku a zabalte do prosciutta. Zakápněte olivovým olejem a dejte grilovat do trouby na 3-4 minuty nebo dozlatova a křupava.

Podávejte se salátem, dresinkem a parmazánem.

Jde o variaci na proslulý salát, který prý vytvořil ve 30. letech tijuanský restauratér Caesar Cardini a kdy se salát promíchává se zálivkou a podává s krutonky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme