Shazujete kila? Tohle si v restauraci nikdy nedávejte!

11. března 2018·Jídlo a pití·Barbora Pisingerová·Redakce

Kdo chce zhubnout, musí si stravu dopředu připravovat sám. S tím už se zřejmě většina z nás smířila. Minimálně přes oběd však často okolnosti řadu z nás nutí k jídlu v restauraci. Žádný strach, to nemusí být problém. Jen si dejte pozor, co si objednáváte...

Snažíte se shodit nějaké to kilo, ale nikdy vás příliš nebavilo připravovat si obědy v krabičkách dopředu? Klidně můžete o obědové pauze chodit nadále do své oblíbené restaurace. Dejte si ale pozor, co jíte. I na první pohled bezpečné saláty mohou obsahovat požehnaně kalorií kvůli tučným zálivkám.

Nikoho jistě nepřekvapí, že strava ze stánků rychlého občerstvení je pro dietáře naprosto zapovězená. Pouliční pizza, kebab, párky v rohlíku… Jídlům ze stánků se během hubnutí raději úplně vyhněte. V nejvyšší nouzi je z této nabídky snesitelná leda vařená kukuřice. Množství obchodníků ji však podává s velkou dávkou soli a navíc není úplně vhodná jako hlavní jídlo dne.

Stejně, jako jídlo ze stánků, jsou nevhodné i chody z amerických řetězců rychlého občerstvení. Jejich výživová hodnota nebývá valná, zato tuků a zdraví škodlivých látek obsahují požehnaně. Když už tam stejně skončíte, dobrou volbou na rozdíl od burgeru může být například kuřecí tortilla. Oželte raději i všechno smažené nebo husté smetanové omáčky. Ty totiž obsahují velké množství tučného sýru a soli. Nahradit je můžete třeba rajčatovými.

Moc si nepomůžete, ani když zvolíte asijskou kuchyni. Levné asijské restaurace často používají hodně sójové omáčky nebo glutamátu, výjimečné není ani příliš velké množství oleje.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme