Vyhledávání
Smažené houby v parmazánové krustě
Na česnekovou majonézu aioli v mixéru dohladka asi minutu promíchejte vejce, citronovou šťávu a česnek.
Potřebné suroviny:
150 g hladké mouky
3 vejce, lehce prošlehaná
250 ml mléka
140 g strouhanky
100 g parmazánu, jemně nastrouhaného
800 g hlaviček čerstvých hub, pokrájených na asi 1/2cm plátky
sůl na dochucení
Na aioli:
2 vejce
šťáva z 1 citronu, 4 stroužky česneku,
rozdrcené, 250 ml směsi rostlinného a olivového oleje extra virgin
Postup přípravy:
Na česnekovou majonézu aioli v mixéru dohladka asi minutu promíchejte vejce, citronovou šťávu a česnek. Snižte otáčky a tenkým praménkem přilévejte olej, až má směs konzistenci majonézy. Dochuťte a uložte v chladu.
V jedné misce spolu prošlehejte vejce a mléko, v další strouhanku se sýrem a ve třetí mouku se solí. Houby obalujte v trojobalu a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Přebytečný tuk odsajte kuchyňským papírovým ubrouskem. Podávejte s aioli.
Česneková hustá majonéza – AIOLI
Podle názvu se jedná o směs oleje (oli) a česneku (ail), která se zahustí žloutkem a pro toho kdo má česnek rád, je tohle hustá omáčka – spíš krém, kterou může potírat ogrilovaná masa či zeleniny, nebo toastíčky, případně ji nechat rozpustit na těstovinách…