Vyhledávání
Smažený kapr s omáčkou tří chutí
Suroviny na pastu rozdrtíme v hmoždíři, drtíme postupně od tvrdých surovin k měkkým.
Potřebné suroviny:
olej na smažení
sůl
lehká sojová omáčka
thajská bazalka
smažený česnak
smažená šalotka
600 g kapří filety
Na pastu:
5 ks očištěný a nasekaný kořen koriandru
100 g zázvoru na kolečka
150 g dlouhé zelené a červené chilli
50 g česneku
100 g nakládaných sojových bobů
50 g palmového cukru
100 ml tamarindové vody
3 pl rybí omáčky
Postup přípravy:
Suroviny na pastu rozdrtíme v hmoždíři, drtíme postupně od tvrdých surovin k měkkým.
Hotovou pastu orestujeme na rostliném oleji, přidáme palmový cukr, pár lžic vody pokud je potřeba a svaříme.Přidáme tamarindovou vodu a rybí omáčku a pokračujeme v redukování. Po dosažení potřebné hustoty zkontrolujeme chuť, omáčka by měla být sladká, kyselá, pálivá a slaná.
Kapří filety si nakrájíme na přiměřené porce, nožem pokrájíme maso, abychom narušili jemné kůstky uvnitř masa.Rybu lehce a krátce namarinujeme lehkou sojovou omáčkou a smažíme do křupava.
Usmaženou rybu přelijeme v hlubokém talíři omáčkou, zdobíme smaženou thajskou bazalkou, česnekem, šalotkou a sušenými a také smaženými chilli papričkami.