Smažený kapr s omáčkou tří chutí

4. prosince 2010·Jídlo a pití·Redakce

Suroviny na pastu rozdrtíme v hmoždíři, drtíme postupně od tvrdých surovin k měkkým.

Potřebné suroviny:

olej na smažení

sůl

lehká sojová omáčka

thajská bazalka

smažený česnak

smažená šalotka

600 g kapří filety

Na pastu:

5 ks očištěný a nasekaný kořen koriandru

100 g zázvoru na kolečka

150 g dlouhé zelené a červené chilli

50 g česneku

100 g nakládaných sojových bobů

50 g palmového cukru

100 ml tamarindové vody

3 pl rybí omáčky

 

Postup přípravy:

Suroviny na pastu rozdrtíme v hmoždíři, drtíme  postupně od tvrdých surovin k měkkým.

Hotovou pastu orestujeme na rostliném oleji, přidáme palmový cukr, pár lžic vody pokud je potřeba a svaříme.Přidáme tamarindovou vodu a rybí omáčku a pokračujeme v redukování. Po dosažení potřebné hustoty zkontrolujeme chuť, omáčka by měla být sladká, kyselá, pálivá a slaná.

Kapří filety si nakrájíme na přiměřené porce, nožem pokrájíme maso, abychom narušili jemné kůstky uvnitř masa.Rybu lehce a krátce namarinujeme lehkou sojovou omáčkou a smažíme do křupava.

Usmaženou rybu přelijeme v hlubokém talíři omáčkou, zdobíme smaženou thajskou bazalkou, česnekem, šalotkou a sušenými a také smaženými chilli papričkami.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme