Sněhové noky s vaječným krémem

19. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Ušlehejte tuhý sníh z bílků a zašlehat cukr.

Potřebné suroviny:

1,2l mléka

1 lusk vanilky

8 vajec

200g moučkového cukru na krém

70g do bílků

12 větších kostek cukru na karamel

 

Postup přípravy:

Ušlehejte tuhý sníh z bílků a zašlehejte cukr. Ve větším kastrolu svařte mléko.
Dvěma lžícemi tvarujte noky a opatrně zavařte do vařícího mléka. Po 15-ti sekundách noky obraťte a ještě asi 10 sekund dovařte..
Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat. Hlídejte, aby mléko nepřekypělo.
Noky nedávejte na sebe, slepily by se! (je možno je v nouzi vařit i ve vodě)
Dodržujte dobu vaření!

Mléko přeceďte. Žloutky s cukrem míchejte v kastrolu do hladké hmoty. Za stálého míchání přilévejte pomalu horké mléko.
Míchejte až do náznaku varu. Odstavte. Krém nechte prochladnout, vlijte do široké mísy, navršte na něj noky a vychlaďte. Před podáváním pokapejte tekutým karamelem nebo tekutým medem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme