Špagety s medovou omáčkou

13. září 2009·Jídlo a pití·Redakce

Medová omáčka na každý stůl!

Ingredience: 400 g špaget, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 150 g rajčatového protlaku, 250 ml smetany, 2 lžíce medu, sůl, mletý pepř, olej, parmazán

Dáme vařit osolenou vodu na špagety. Dno kastrůlku pokryjeme olejem, necháme ho rozehřát a přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Za stálého míchání osmahneme doměkka. Přidáme protlak a asi 4 lžíce vody, osolíme, opepříme, rozmícháme a chvilku povaříme. Pak přidáme smetanu, med a necháme ještě přejít varem. Je-li omáčka moc hustá, zředíme trochou vody. Podle chuti přisolíme. Dovaříme špagety, scezené servírujeme na talíř, přelijeme omáčkou a posypeme sýrem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme