Spaghetti carbonara

15. ledna 2011·Jídlo a pití·Redakce

Spaghetti dáme vařit do dostatečně velkého množství osolené vody.

Potřebné suroviny:

100g pancetty

50g parmezánu

3ks vejce

400g kvalitních špaget

česnek

černý pepř

velkolistá petržel

máslo

olivový olej

Mimo Itálii se přidává také smetana

 

Postup přípravy:

Spaghetti dáme vařit do dostatečně velkého množství osolené vody.

Slaninu nakrájenou na nudličky si společně s rozdrceným česnekem orestujeme na másle, poté česnek vyhodíme. Přidáme uvařené špagety a mimo oheň vmícháme vejce smíchané se sýrem. Vše se teplem spojí, ale zůstane krémové, vejce se nesmí uvařit.

Dochutíme čerstvě mletým pepřem a sekanou velkolistou petrželí.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme