Vyhledávání
Steak na kávě a kakau
Bifteky opatrně naklepejte tupou stranou nože nebo klouby ruky.
Potřebné suroviny:
4 vyšší hovězí bifteky
4 plátky slaniny
1 lžička jemně mleté kávy
1 lžíce kakaa holandského typu + na poprášení
1/4 lžičky skořice
1/2 lžíce olivového oleje
případně trocha vývaru
50 g másla
1/4 lžičky vločkové soli
čerstvě mletý
černý pepř
Postup přípravy:
Bifteky opatrně naklepejte tupou stranou nože nebo klouby ruky. Obtočte plátkem slaniny a převažte kuchyňským provázkem.
V misce spolu promíchejte kávu, kakao a skořici. Maso potřete olivovým olejem, lehce osolte a obalte kakaovou směsí. Pak zprudka opečte na pánvi, grilovací pánvi nebo na grilu. Do pánve vlijte trochu horké vody nebo vývaru a odvařte přípečky. Vmíchejte máslo a nechte rozpustit. Před podáváním bifteky dochuťte, poprašte kakaem a podávejte s trochou šťávy. Nejlepší přílohou bude čerstvá bageta a doplňkem křupavý zelený salát, třeba polníčkový.