Steak na kávě a kakau

5. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Bifteky opatrně naklepejte tupou stranou nože nebo klouby ruky.

Potřebné suroviny:

4 vyšší hovězí bifteky

4 plátky slaniny

1 lžička jemně mleté kávy

1 lžíce kakaa holandského typu + na poprášení

1/4 lžičky skořice

1/2 lžíce olivového oleje

případně trocha vývaru

50 g másla

1/4 lžičky vločkové soli

čerstvě mletý

černý pepř

 

Postup přípravy:

Bifteky opatrně naklepejte tupou stranou nože nebo klouby ruky. Obtočte plátkem slaniny a převažte kuchyňským provázkem.

V misce spolu promíchejte kávu, kakao a skořici. Maso potřete olivovým olejem, lehce osolte a obalte kakaovou směsí. Pak zprudka opečte na pánvi, grilovací pánvi nebo na grilu. Do pánve vlijte trochu horké vody nebo vývaru a odvařte přípečky. Vmíchejte máslo a nechte rozpustit. Před podáváním bifteky dochuťte, poprašte kakaem a podávejte s trochou šťávy. Nejlepší přílohou bude čerstvá bageta a doplňkem křupavý zelený salát, třeba polníčkový.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme