Vyhledávání
Zavřít
Studená večeře: Fazolová pomazánka
Pokud na krajíc jen tak nepoložíte obligátní šunku a sýr, vlastně to není "studená večeře", ale experiment!
NA 4 PORCE
Příprava: 15 minut
* 250g plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu
* 4 lžíce panenského olivového oleje
* sůl a pepř
* snítku libečku nebo petržele na dochucení
* 2 rozdrcené stroužky česneku
* hrst vlašských ořechů, rozsekaných na kousky
1. Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.
2. Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem.
3. Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a na jemno nasekaným libečkem.
4. 4. Vmíchejte ořechy.