Studená večeře: Fazolová pomazánka

17. srpna 2009·Jídlo a pití·Redakce

Pokud na krajíc jen tak nepoložíte obligátní šunku a sýr, vlastně to není "studená večeře", ale experiment!

NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut

* 250g plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu
* 4 lžíce panenského olivového oleje
* sůl a pepř
* snítku libečku nebo petržele na dochucení
* 2 rozdrcené stroužky česneku
* hrst vlašských ořechů, rozsekaných na kousky

1. Fazole vlijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat.

2. Vsypte do mixéru a rozmixujte spolu s olivovým olejem. Pokud mixér nemáte, v misce rozdrťte fazole vidličkou nebo šťouchadlem na brambory a pak promíchejte s olejem.

3. Směs dochuťte solí, pepřem, česnekem a na jemno nasekaným libečkem.

4. 4. Vmíchejte ořechy.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme