Sýrové fondue

12. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Rozpůlíme stroužek česneku a rozetřeme na dno fondue nádoby.

Potřebné suroviny:

600g bílého opečeného chleba

1 stroužek česneku

400g sýru Gruere

200g sýru Emental

3dl bílého vína

5cl třešňovice

2 kávové lžičky škrobu ( Maizehna)

černý pepř z mlýnku

muškátový oříšek

 

Postup přípravy:

Rozpůlíme stroužek česneku a rozetřeme na dno fondue nádoby. Zahřejeme na kamnech přidáme víno a sýr, necháme rozpustit, přidáme třešňovici smíchanou s Maizehnou a necháme prohřát.

Sýr musíme stále míchat a neměl by se vařit, jinak hrozí připálení a sražení.

Poté přemístíme na hořák a můžeme si pochutnávat.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme