Vyhledávání
Zavřít
Sýrové fondue
Rozpůlíme stroužek česneku a rozetřeme na dno fondue nádoby.
Potřebné suroviny:
600g bílého opečeného chleba
1 stroužek česneku
400g sýru Gruere
200g sýru Emental
3dl bílého vína
5cl třešňovice
2 kávové lžičky škrobu ( Maizehna)
černý pepř z mlýnku
muškátový oříšek
Postup přípravy:
Rozpůlíme stroužek česneku a rozetřeme na dno fondue nádoby. Zahřejeme na kamnech přidáme víno a sýr, necháme rozpustit, přidáme třešňovici smíchanou s Maizehnou a necháme prohřát.
Sýr musíme stále míchat a neměl by se vařit, jinak hrozí připálení a sražení.
Poté přemístíme na hořák a můžeme si pochutnávat.