Sýrové fritto misto

6. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

Sýry nakrájejte na menší kousky.

Potřebné suroviny:

400 g různých sýrů vyjma vyloženě měkkých

2 vejce

2 lžíce mléka

strouhanka na obalování

rostlinný olej nebo sádlo na smažení

snítka rozmarýnu na ovonění

 

Postup přípravy:

Sýry nakrájejte na menší kousky. Vajíčko rozšlehejte s mlékem, namáčejte v něm kousky sýra a přesunujte do misky se strouhankou. Důkladně obalte ze všech stran a obalené nechte chvíli odpočívat v chladu.

V pánvi nebo širším kastrolu rozehřejte vyšší množství tuku – vhoďte drobečky strouhanky nebo kousek chleba, a když začne hned tuk syčet, je přiměřeně rozehřátý. Udržujte střední teplotu a postupně smažte kousky sýra ze všech stran. Do tuku vhoďte i pár jehliček rozmarýnu, dodá hezkou vůni. Jakmile se ale začne pálit, vyjměte ho. Osmažený sýr nechte na vrstvě ubrousků nebo kuchyňského papíru okapat od tuku a trochu vychladnout, pak ihned podávejte.

›› Tip: Takto smažený sýr různých druhů je vynikající chuťovka na párty. Doplňte majonézovými nebo jogurtovými dipy k namáčení.
S bramborami nebo kaší vystačí jako sytý oběd pro dva.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme