Sýrový toust s nakládaným artyčokem

26. února 2011·Jídlo a pití·Redakce

Na rozkrojené ciabatty položte plátky sýra.

Potřebné suroviny:

4 nakládané artyčoky (viz TIP níže)

2 malé ciabatty, podélně rozkrojené

100 g sýra typu ementál, na plátky

1 červená cibule, najemno nakrájená

hrst hladkolisté petrželky

4 skrojky medového melounu

sůl a čerstvě mletý černý pepř

 

Postup přípravy:

Na rozkrojené ciabatty položte plátky sýra. Pod grilem či v hodně rozehřáté troubě krátce zapečte tak, aby se sýr roztekl a na jeho povrchu se začaly dělat bubliny. Vyjměte z trouby, rozdělte na talíře a posypte pokrájenými artyčoky, cibulkou a sekanou petrželkou. Podávejte se šťavnatým medovým melounem, lehce osolené a opepřené.

TIP: Naložte si artyčoky sami – déle je tak uchováte a získáte další rozměr jejich chuti. Svařte spolu čtvrt litru červeného vinného octa a 40 ml vody, vložte 4 pokrájené artyčoky, přidejte lžičku mořské soli, šťávu ze 2 citronů a 15 minut lehce povařte. Vkládejte do sklenice spolu se 4 pokrájenými stroužky česneku, 2 bobkovými listy, 10 zrnky koriandru a 5 kuličkami černého pepře. Zalijte kvalitním olivovým olejem a nechte týden na chladném místě zrát. Jsou skvělé též jako chuťovka a na pizzu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme