Vyhledávání
TAGLIATELLE CARBONARA S ČERSTVĚ NASTROUHANÝM PARMEZÁNEM (na 4 porce)
Italové umí žít! Dobré jídlo k tomu patří!
Suroviny:
400 g těstovin tagliatelle
rostlinný olej na smažení
Omáčka carbonara:
200 g tence nakrájené italské uzené slaniny
250 ml 30% smetany
4 vaječné žloutky
1 balení Podravky na italské speciality
čerstvě mletý pepř
4 lžíce nastrouhaného parmezánu
čerstvá zelená petrželka a bazalka na ozdobu
Připrava:
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu, nejlépe al dente (na skus). Slijeme a promícháme s pár kapkami olivového oleje, aby se těstoviny nelepily. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme těstoviny a dobře promícháme. Zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a Podravkou na italské speciality. Aniž bychom stáhli oheň, nepřetržitě mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a podáváme sypané parmezánem a ozdobené lístky petrželky a bazalky.