TAGLIATELLE CARBONARA S ČERSTVĚ NASTROUHANÝM PARMEZÁNEM (na 4 porce)

14. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Italové umí žít! Dobré jídlo k tomu patří!

Suroviny:

400 g těstovin tagliatelle

rostlinný olej na smažení

Omáčka carbonara:

200 g tence nakrájené italské uzené slaniny

250 ml 30% smetany

4 vaječné žloutky

1 balení Podravky na italské speciality

čerstvě mletý pepř

4 lžíce nastrouhaného parmezánu

čerstvá zelená petrželka a bazalka na ozdobu

Připrava:

Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu, nejlépe al dente (na skus). Slijeme a promícháme s pár kapkami olivového oleje, aby se těstoviny nelepily. Na trošce rozpáleného oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme těstoviny a dobře promícháme. Zalijeme smetanou rozmíchanou se žloutky a Podravkou na italské speciality. Aniž bychom stáhli oheň, nepřetržitě mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a podáváme sypané parmezánem a ozdobené lístky petrželky a bazalky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme