Teplý čokoládový dortík

20. listopadu 2010·Jídlo a pití·Redakce

Troubu předehřejte na 230 °C.

Potřebné suroviny:

125 g másla + na vymazání formiček

125 g hořké čokolády

2 vejce + 2 žloutky

4 lžíce cukru

2 lžičky hladké mouky + na vysypání

vanilková nebo karamelová zmrzlina k podávání

 

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 230 °C. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. K vaječné směsi přimíchejte rozpuštěnou čokoládu, vsypte mouku a promíchejte. Formičky vymažte máslem, vysypte moukou. Těsto rozlijte do forem a pečte 6 až 7 minut. Střed dezertu by měl být měkký, ale okraje pevné. Dezert vyklopte na talířek, nechte asi 10 vteřin sednout a ihned noste na stůl.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme