Vyhledávání
Zavřít
Teplý čokoládový dortík
Troubu předehřejte na 230 °C.
Potřebné suroviny:
125 g másla + na vymazání formiček
125 g hořké čokolády
2 vejce + 2 žloutky
4 lžíce cukru
2 lžičky hladké mouky + na vysypání
vanilková nebo karamelová zmrzlina k podávání
Postup přípravy:
Troubu předehřejte na 230 °C. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem. Vejce, žloutky a cukr vyšlehejte do světlé pěny. K vaječné směsi přimíchejte rozpuštěnou čokoládu, vsypte mouku a promíchejte. Formičky vymažte máslem, vysypte moukou. Těsto rozlijte do forem a pečte 6 až 7 minut. Střed dezertu by měl být měkký, ale okraje pevné. Dezert vyklopte na talířek, nechte asi 10 vteřin sednout a ihned noste na stůl.