TIP FREKVENCE 1: Připravte dětem dobroty za vysvědčení!

26. června 2015·Jídlo a pití·Redakce

Možná vaše děti zamávaly vysvědčením mezi dveřmi už dnes, možná se to u vás teprve chystá. Tak jako tak je jistě potěší, když jim uděláte malou oslavu úspěšně zvládnutého roku. Zde je pár rychlých tipů na sladké i slané dobroty pro vaše školáky!

Sladké jednohubky

Banán milují snad všechny děti. S čokoládou je to podobné a tak doporučujeme tyto dvě dobroty spojit. Na čokobanánky potřebujeme čokoládu na vaření, banány, piškoty a párátka. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a mezitím nakrájíme banán na centimetrové plátky.

Jednohubky vytvoříme tak, že mezi dva piškoty vsuneme plátek banánu a jednohubku propíchneme párátkem. Jednohubky namáčíme v horké čokoládě. Čokoládu můžeme ještě posypat barevným zdobením na dorty. Jednohubky pak necháme v lednici ztuhnout.  

Jahodové tiramisu

Na jahodové tiramisu potřebujeme 300 g jahod, 250 g mascarpone, svazek máty a 50g třtinového cukru. Stopek zbavené jahody nakrájíme na čtvrtiny. V misce je smícháme s cukrem a na půl hodiny je odložíme do lednice, kde vsáknou cukr a pustí šťávu.

Mezitím nahrubo nasekáme lístky máty a vmícháme je do mascarpone, kde za chvíli změknou. Jahodové tiramisu podáváme v čirých sklenicích. Do první poloviny je naplníme jahodami s cukrem, druhou polovinu tvoří mascarpone s mátou vytvarované pomocí cukrářského sáčku. Celé dílo můžeme dozdobit lístkem máty.

Originální špízy

V tomto případě se fantazii meze nekladou. Použít můžete cokoli, co má vaše dítko rádo a to vše napíchnout na špejli a proložit kolečky rohlíku. Slané špízy děti milují a přitom příprava trvá jen chvilku! Z oblíbených ingrediencí doporučujeme použít různé druhy sýra, šunku nebo salám, skvělá jsou cherry rajčátka, malé mozzarelky a také kyselá okurka a nebo malé cibulky, tzv. kokkari.

Fondue se zeleninou

I v tomto případě záleží především na vaší fantazii a také na tom, co má vaše dítko rádo. Základem je sýr vhodný pro fondue, který necháte rozehřát ve fondue setu. K namáčení můžete použít vařené brambory, brokolici nebo květák. V případě syrové zeleniny je výtečná mrkev, řapíkatý celer nebo měsíčky ředkvičky. Pokud nemáte fondue set, můžete pro děti připravit misky s různými druhy pomazánek a zálivek, které sýrovou dobrotu nahradí.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme